lördag 16 november 2013

Bättre sent än aldrig ;)

Evigheter sen jag skrev här, men nu kröp lusten på :p
Har väl hänt en hel del saker sen sist, vi har haft en intensiv träningsperiod på move & walk i 4 veckor. Vilket var hur bra som helst för Felix och nu försöker vi fortsätta hemma tills nästa gång det är dags. Synd dock att dygnet bara har 24 h för vi hinner inte med allt vi borde. 
Får hoppas att assistansansökan kommer tillbaks till oss med ett positivt besked, vilket bör vara klart inom de närmsta veckorna.
På tal om sådana saker har vi även pratat med kommunen angående vår bostadsanpassning och det verkar som det är positiva besked även där :) bygglov var inget hinder, vilket kändes väldigt skönt! 
Har haft en byggfirma här hittills som ska fixa en offert till oss. Vi hoppas komma igång med bygget till våren.

Felix har fått en omgång botox till och det fungerar bra på honom, han blir mer avslappnad och kan nu öppna högerhanden lite bättre än innan :)
Vi har även vart på ortopedteknik och fixat vinterskor och det skulle göras nya ortoser. Dagen efter besökte vi ortopedmottagningen och fick där ett besked om att fler röntgenbilder skulle tas på axlarna. Fast dit har vi inte fått någon remiss än.

Något mer vi gjort är att börja i en föräldragrupp på hab för föräldrar till barn med funktionshinder 0-3 år. Väldigt givande och intressant att träffa andra i en liknande situation :)
Sen var det tänkt att vi skulle vara med i en föräldragrupp till som var för föräldrar till barn med cerebral pares 0-3 år men där var det så få som anmälde sig så det blev tyvärr bara vid ett tillfälle då Kate föreläste (det är Felix läkare på regionhab i Gbg, där han får botox)
Det var också en väldigt intressant föreläsning, lite synd att det inte blev fler gånger bara.

Sen har vi som alla andra småbarnsfamiljer vart förkylda och sjuka till och från - det hör väl hösten till?
Extra synd om lillkillen bara som åkt på ytterligare en grej - förkylningsastma. Så nu har vi nya mediciner/inhalatorer till det som ska tas om han blir dålig. Men skönt att ha hemma när det väl behövs! Kanske en del sjukhusbesök kan undvikas.

Igår kväll åkte Theodor på magsjuka, värsta sortens barnsjukdom enligt mig! Uäck! Men det verkar som den var snabbt övergående iaf för nu har det inte vart något mer sedan igår kväll. Får hoppas vi andra i familjen klarar oss och framförallt då Felix, som redan har svårt att gå upp i vikt och fortfarande har bekymmer med astman.

Nu måste jag avsluta med det positiva som hänt det senaste.
Felix har börjat prata mer och mer. Man blir lika tårögd och stolt varje gång det kommer ett nytt ord! :)
Inatt så vaknade han och jag försökte få honom att somna om, men han bara mal på :) slutade med att jag sa: Felix, nu får du vara tyst. Vi måste sova.
Varpå lillkillen säger: Ova, Ova Ova! (sova) och sen hej hej Ova! 
Kunde ju inte låta bli att bli glad och skratta, så sen var det rätt kört med nattningen ;)

Jag är så otroligt stolt över mina älskade busar och alla framsteg de gör, men Felix framsteg värmer lite extra - för varje liten sak han gör blir för oss så stort och slutar ganska ofta i glädjetårar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar