tisdag 28 maj 2013

Bostadsanpassning och assistans

Ritar och ritar och ritar lite till, fast på datorn. Funderar och planerar. Letar info om handikappanpassning, vad behöver vi och vad behöver vi inte? Hur blir det bäst för Felix? Hur gör vi i kök, badrum, hall och sovrum? Hur stor behöver det vara? Är det något jag glömt och isåfall vad? 
Som sagt mycket att tänka på, men vi får hoppas att det blir något bra utav allt slit i slutändan. Har hittat en sida på internet som jag kan tipsa om - floorplanner! Hur bra som helst när man ska bygga ut/om. Mycket lättare än att rita för hand som jag först gjorde :)

Imorgon är det dags för assistansmöte, är ett bolag som ska komma hit och hjälpa oss att ansöka. Jag fastnade liksom just där, vid ansökan.. Och allt pappersarbete det innebar. Så vi valde att kontakta ett bolag som hjälper oss istället, ett för oss okänt bolag men som en annan familj var nöjda med och rekommenderade. Ett plus var ju dessutom att de har kontor i thn, nära och bra ;)
Nu får vi ägna kvällen och morgondagen innan mötet åt att fundera igenom vad vi ska säga och hur lång tid allt tar runt Felix, något som jag tycker är lättare sagt än gjort då varje dag ser olika ut och den ena är aldrig den andra lik..men men, vi hoppas på det bästa och så får vi se vart det slutar.

Alva var förresten på fotboll igår, hon var så duktig! 1 mål lyckades hon göra :) nu försöker hon iaf komma åt bollen och står inte bara och tittar på när de andra barnen springer förbi. I början vinkade hon mest till mamma och pappa istället för att spela haha :) så söt! 
Det ser för roligt ut när det kommer en hel bisvärm med ungar som allihop försöker sparka samtidigt på samma boll :)

1 kommentar: