måndag 8 april 2013

Tvillinggraviditet, Theodor och Saga

Vilken underbar chock vi fick på ultraljudet! Hon hann knappt börja undersöka mig förrän hon sa "oj då, det är visst två här inne"
Det tog en liten stund för oss att inse vad hon just sagt, tvillingar finns inte i släkten så det var inget vi väntade oss. När hon sedan sa "vänta lite så ska jag bara kontrollera att det inte finns fler här inne" Ja, då tyckte vi att det räckte ;)
Som tur var så var det "bara" två, den överraskningen räckte :)
Nu väntade en tid med många undersökningar och extra ultraljud, både på vanliga mödravården och på specialist mödravården. Allt för att se så barnen mådde bra och växte som de skulle båda två.
Jag måste säga att jag under omständigheterna mådde relativt bra, halsbränna, illamående och i samband med att jag blev större fick jag även foglossning. Men om jag undvek vissa saker, som att gå i trappor tex så höll det sig ändå i schack.
Det viktigaste för oss var att barnen hade det bra i magen och växte som de skulle.

Något jag även minns sen tidigt i graviditeten (innan ultraljudet) var att många påpekade att magen var så stor och "är du säker på att det inte är två?"
Men man läser ju så mycket på nätet och där stod det att det var väldigt vanligt att magen är större under andra graviditeten eftersom kroppen vart med om samma sak tidigare. Så det blev självklart förklaringen till varför magen växte så fort ;) vi hade inte en tanke på tvillingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar